Manufacturers

Specials

 • GPSMAP 5008
  GPSMAP 5008

  This flagship marine navigator is...

  2 195,10 € -10% 2 439,00 €

PRAVILA IN POGOJI POSLOVANJA

 

Splošni pogoji Spletne trgovine Navtronic d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S Spletno trgovino Navtronic d.o.o. (v nadaljevanju »Spletna trgovina«) upravlja podjetje Navtronic d.o.o. kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje):

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 • Dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
 • Način plačila in dostave;
 • Časovno veljavnost ponudbe;
 • Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;
 • Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov:
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine posodablja in spreminja pogosto in hitro.
Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so po navadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik in so po navadi predstavljene v prodajnih cenikih. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila.

 

Načini plačila:

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu v fizični trgovini;
 • S plačilom po povzetju prevozniku hitre pošte;
 • Z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine (po ponudbi / predračunu);
 • S plačilno kartico – omogočeno plačevanje s karticami Activa, Maestro, Master card, Visa in Visa Electron;
 • Paypal.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

 

Cene:
Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine. Član postane vsak z registracijo v spletno trgovino.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

Plačilne kartice:

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice,
 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

 

Napake, zamenjava, vrnitev izdelkov:
Potrošnik v tem poglavju je tisti kupec (fizična oseba), ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik vrne dostavljene izdelke in ponudnik jih brezplačno nadomesti z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo, če so neuporabljeni in v nepoškodovani embalaži.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem pisno obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej podjetje Navtronic d.o.o. v osmih dneh od datuma prejema izdelka, sicer izgubi to pravico. Navtronic d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine osem dni, odkar je bil izdelek izročen.

Podjetje Navtronic d.o.o. ne odgovarja za napake na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neustrezne vgradnje izdelka in če je vgradnjo izvršila nestrokovna oseba ali podjetje.

Kupec mora v pisnem obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju Navtronic d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico zahtevati, da ponudnik:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • po dogovoru vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

 

Garancija:
Artikli imajo garancijo, ki je navedena na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil za vgradnjo in uporabo ter ob predložitvi računa in/ali izpolnjenega garancijskega lista.

 

Dostava:
Natančni pogoji in pravilniki so zapisani v rubriki ''Dostava''.

 

Varnost:

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je zasebno podjetje
Navtronic d.o.o.
Šercerjeva 22
4240 Radovljica
Telefon: +386 (0)590 72 967
Faks: +386 (0)590 72 968

Podjetje Navtronic d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno poslovanje. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino podjetja Navtronic d.o.o.. Z uporabo spletne trgovine soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

 

Privolitev:
Z registracijo na spletni trgovini se strinjate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so napisani v rubriki "Pravno obvestilo".

 

Uporaba piškotkov (ang. Cookies):
Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

 

Odgovornost:
Podjetje Navtronic d.o.o. ni odgovorno za posledice nepravilne vgradnje in uporabe izdelka, prav tako ni odgovorno za posledice nenamenske uporabe izdelka, ki ni v skladu z navodili za uporabo  naročenega izdelka.

Podjetje Navtronic d.o.o.  ni odgovorno za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).

 

Varovanje osebnih podatkov:
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Komunikacija:

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Uporabnik lahko to označi v postopku prijave (prejemanje obvestil & posebnih ponudb naših partnerjev).

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • Pošiljatelj bo jasno razviden,
 • Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Obveza odgovornosti:
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Pritožbe in spori:
Podjetje Navtronic d.o.o.  spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se tudi trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!